Zonder vrijwilligers staan we nergens!

De Zorghoeve steunt voor haar dagelijkse werking op de financiële giften van haar leden. Maar daar bovenop is de tomeloze inzet van de talrijke vrijwilligers onontbeerlijk.

Elke dag opnieuw staat het vaste team van De Zorghoeve in voor de verzorging van honden, katten, konijnen, schapen, geiten, paarden, pony's, ezels, verschillende soorten pluimvee, enz. Omdat het werk in een dierenopvangcentrum nooit gedaan is, worden zij daarin geholpen door de fantastische vrijwilligers die belangeloos hun handen uit de mouwen steken. Dankzij hun groot hart voor de dieren!

Als vrijwilliger kan je bij De Zorghoeve je vrije tijd meer dan nuttig besteden. Tegelijkertijd doe je enorm veel ervaring op en leer je voortdurend nieuwe mensen kennen. Je werkt de hele tijd met de dieren, de vertrouwensband wordt elke dag een beetje hechter. De voldoening is dan ook groot. Dankzij de feedback van de vrijwilligers kunnen we aan de kandidaat-adoptanten extra informatie meegeven over de dieren. En dat is alleen maar in het voordeel van onze diertjes!

We trachten het vrijwilligerswerk zo gevarieerd mogelijk te houden, we zorgen voor de nodige begeleiding en een vrijwilligersverzekering. Je komt terecht in een tof team waarin werken aan een gezamenlijk doel de leidraad is.

Denk jij dat vrijwilligerswerk iets voor jou is? Heb jij wat tijd over en wil je graag een handje uit de mouwen komen steken in De Zorghoeve? Aarzel dan niet en kom langs. We geven je een rondleiding en leggen je graag uit hoe we werken. Misschien ben jij onze nieuwe vrijwilliger wel!

We vermelden toch graag dat vrijwilligers minimum 16 jaar oud moeten zijn. Om praktische en organisatorische redenen vragen we dat vrijwilligers op vaste dagen en tijdstippen komen werken.

Welkom!